Lokalne vesti

„Dositej“ na dva sprata najverovatnije do naredne jeseni

Najavljena rekonstrukcija i dogradnja objekta osnovne škole „Dositej Obradović“ uslediće najverovatnije naredne godine tokom letnjeg raspusta. Gradonačelnik kaže da je projekat završen i da je cilj da se u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja izvrši rekonstrukcija i dogradnja čime će škola moći da pređe u model nastave u jednoj smeni.

O rekonstrukciji ove škole priča se u poslednje dve godine. Bane Spasović kaže da je bilo određenih problema, ali da je na kraju potvrđen projekat rekonstrukcije i dobijeni lokacijski uslovi za izgranju. Ostaje da se konkuriše za sredstva kod vladine kancelarije i odredi period kada će građevinski radovi i opremanje biti izvedeni.

Inače, u „Dositeju“ su postojeći kapaciteti kompleksa nedovoljni da zadovolje parametar od 20 do 25 kvadrata po učeniku, zbog čega je u odnosu na sadašnji broj učenika nužno proširenje koje je projektom ostvarivo nadgradnjom jednog sprata.

Projekat za objekat rekonstrukcije i nadgradnje još nije objavljen među potvrđenim urbanističkim projektima na sajtu gradske uprave, a prema projektnom zadatku i rešenju koje je bilo na javnom uvidu,  dogradnjom još jednog sprata, sadašnji broj učenika bi sa 820 mogao da se poveća za oko 300 učenika, s tim što dodatna etaža ne bi narušavala sadašnji izgled objekta.

Rekonstrukcija ne bi trebalo da dovede do kompleksnijih izmena u unutrašnjoj organizaciji prostora.  Izmene se uglavnom odnose na ukrupnjavanja i pregrađivanja određenih prostorija, čime bi se dobile funkcionalnije celine za nove namene.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend