Lokalne vesti

Dovoljno vremena za upitnik?

Srbija u evropskim institucijama lobira da trostruko poveća pomoć Evropske unije.

Predstavnicima lokalnih samouprava  je pre više od dve sedmice poslat upitnik vezan za sprovođenje projekata. Od 160 poslatih odgovor je do sada dobijen iz svega 15 opština. Zbog loše koordinacijeu lokalnoj samoupravi  grad Požarevac je o upitnicima obavešten tek juče, kaže gradonačelnik Miodrag Milosavljevic.

On je objasnio da je koordinator za saradnju sa stalnom konferencijom gradova i opština trenutno na odsluženju vojnog roka, zbog čega, najvervoatnije,  informacija i upitnici nisu došli do čelnika grada.

"Mi ćemo već sutra na Gradskom veću postaviti novog koordinatora i na taj način sprečiti da se ovakve stvari ponove", kazao je Milosavljević.

Kako je izjavio potpredsednik vlade Božidar Đelić, ukoliko lokalne samouprave ne popune u narednih pet do 10 dana, u vladi ce računati da te opštine nisu ni zainteresovane.

Gradonačelnik Milosavljević je ocenio da Požarevac još uvek ima dovoljno vremena i da je u interesu grada da kod EU konkuriše za pomoć u izgradnji infrastrukturnih projekata.

Kako je ocenio Božidar Đelić lokalne samouprave u Srbiji ne pristupaju sve podjednako sa potrebnom

ozbiljnošću u realizaciji projekata, kao i da je potrebna i podrška opština ukoliko Srbije želi da pomoć sa 200 poveća na 600 miliona evra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend