Lokalne vesti

Dozvoljena plovidba Dunavom od Kostolca

Plovidba Dunavom uzvodno od Kostolca je dozvoljena, a od sutra, najverovatnije i u celoj Srbiji, izjavio je šef Lučke kapetanije u Smederevu Hranislav Mirković.

„Jutros sam dozvolio plovidbu nizvodno do nove luke, a od ovog trenutka, dozvoljena je uzvodno od Kostolca. Najverovatnije će sutra i moj kolega iz Velikog Gradišta dozvoliti plovidbu“, rekao je Mirković.

Ledolomac „Greben“ razbijao je i čistio nanose leda na ušću Velike Morave u Dunav i nizvodno do Kostolca.

„Prošao je led, ima još malo naslaga uz obalu, ali nema opasnosti za plovidbu i od poplava“, rekao je Mirković i dodao da će ledolomac očistiti još ulaz u Kostolački kanal.

„Ovim je misija „Grebena“ na ovom delu Dunava uspešno završena“, istakao je Mirković.

Vodostaj Dunava kod Smedereva danas je, po podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije, niži 14 centimetara u odnosu na jučerašnje merenje i iznosi 484 centimetra.

Vodostaj ima tendenciju stagnacije, navode u HMZS, a što se ledenih pojava tiče, danas imamo situaciju ledohoda, koji je u celoj Srbiji zabeležen samo još na izveštajnoj stanici Ljubičevski most na Velikoj Moravi.

Prognoza vodostaja HMZS do kraja meseca kreće se u opsegu do plus deset centimetara, što je još uvek ispod granice redovne odbrane od poplava, koja kod Smedereva iznosi 600 centimetara.

Temperatura vode Dunava kod Smedereva je dva stepena.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend