Lokalne vesti

Drift trke i ovog avgusta u Požarevcu

Na parkingu u krugu Šećerane u Požarevcu, 10. i 11. avgusta, voziće se treća trka „ Serbian Drift Championship“ (SDC) šampionata u organizaciji Sportskog Auto Tjuning kluba i Auto moto kluba Low Family.

Za učešće u trci do sada se prijavilo više od 20 takmičara, iz zemlje, ali I iz inostranstva, Bugarske, Rumunije i Hrvatske.

Ovaj sportski događaj, osim takmičarskog momenta, posebno je privlačan za mlađu publiku, ali se takođe koristi I za promociju bezbednosti u saobraćaju.

Drift trke su vrsta auto trka u kojima se vozila kreću bočno po asfaltnom putu. U driftu, automobili prelaze idealnu putanju u kontrolisanom proklizavanju pri velikim brzinama. Ključna karakteristika drift trke je da trka nije vezana za vreme, već za tehničke performanse, putanju, brzinu, uglove i blizinu prilaska čunjevima. Ovo je jedinstvena prilika da vozači pred širokim auditorijumom prikažu svoje umeće, prelazeći stazu na atraktivan način. Ljubitelji automobila i adrenalina će sigurno uživati prateći ovakav vid manifestacije.

Trke oba dana počinju u 11 i traju do 18 časova. Cena ulaznica za prvi dan iznosi 300, a za drugi dan 400 dinara.

U subotu 10. avgusta u organizaciji AMK Low family iz Požarevca, biće organizovano takmičenje u nekoliko klasa kao i takmičenje u merenju muzičke snage u ritejl parku Stop shop.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend