Društvo Lokalne vesti Naše pare

Drugi rebalans budžeta Požarevca i povećanje plata za 8 do 10 odsto

Skupština Požarevca bi u utorak trebalo da usvoji drugi rebalans budžeta za 2019.godinu. Usklađivanje budžeta vrši se i zbog uvećanja zarada zaposlenima koji plate primaju iz budžeta. Najveće povećanje zarada, počev od novembra dobijaju zaposleni u kulturi – 10 odsto.

Budžet Požarevca bi rebalansom trebalo da iznosi 5,8 milijardi dinara, s tim što su neutrošena sredstva iz prethodnih godina 2,3 milijarde dinara.

Najveći deo novih sredstava nastalo je  od uvećanih prihoda po osnovu naknade za eksploataciju mineralnih sirovina od 30 miliona dinara, uvećanja planiranih tekućih prihoda za 31 milion dinara i povećanja prihoda od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta i objekata za 1,2 miliona dinara.

Plate koje se isplaćuju iz budžeta grada počev od novembra uvećavaju se u:

Organima i službama lokalne vlasti za 8 odsto

Ustanovama socijalne zaštite za 9 odsto

Predškolskim ustanovama za 9 odsto

Ustanovama kulture za 10 odsto

Ostalim javnim službama za 8 odsto

Planirani kapitalni izdaci u 2019.godini uvećani za oko 100 miliona dinara na 2,7 milijardi, odnosno za  2020.godinu za oko 35 miliona na 93 miliona dinara.

Tekuća rezerva smanjena je  za 13 miliona na 57 miliona dinara.

Ukupan investicioni potencijal 2,8 milijardi.

U budžetskom fondu za zaštitu životne sredine odustalo se od sledećih projekata:

Izgradnja prve faze severnog kolektora kišne kanalizacije u iznosu od 59 miliona dinara

Nabavka samohodne kamere za snimanje u kanlizaciji u iznosu od 3 miliona dinara

Zamena azbestno-cementne mreže u ulicama Dalamtinska, Knićaninova i Porečka ukupne dužine 910 metara u ukupnom iznosu od oko 19 miliona dinara.

U ovom budžetskom fondu došlo je do prenamene po programima u iznosu od 191 milion dinara.

Novi projekti koji su ušli u program su:

Izgradnja 2.B faze južnog sliva kišne kanalizacije – 78 miliona

Nastavak fazne izgradnja primarnog voda fekalne kanalizacije u Poljani – 18 miliona

Fekalna kanalizacije u  ulicama Železnička, Vojske Jugoslavije, Tolstojeva i Braće Dobrnjac – ukupno 34 miliona

Rekonstrukcija zelenih površina u mesnoj zajednici „Vasa Pelagić“ i stambenim blokovima Lamela i Knez Milošev venac – ukupno 49 miliona

Rekonstrukcija i adaptacija toplifikacione mreže za Selo Kostolac – proširenje za „Jezero“ – 11 miliona

Dolazi i do izmene programa mera za unapređenje uslova života na teritoriji Grada Požarevca za ukupno 34 miliona dinara.

Uovom iznosu predviđeno je 8 novih projekata koji se odnose na:

rehabilitaciju asfaltnih puteva u mesnoj zajednici „Drmno“, izradu projektne dokumentacije za kolovozne konstrukcije, izradu tehničke dokumentacije za vodovodnu mrežu od izvorišta „Mlava“ do Bubušinca, Sela Kostolac, Maljurevca, Bradarca i Drmna, ojačavanje kolovoza u jednoj ulici u Lučici,

nastavak parternog uređenja u pasažu „Parma“, radove na tribinama igrališta u Kasidolu, projektnu dokumentaciju za fekalnu i kišnu kanalizaciju,sanaciju biciklističke staze u Lučici.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend