Lokalne vesti

Drugu slomili ruku

Ispred dvorišta Osnovne škole "Sveti Sava" u četvrtak uveče je pretučen Nemanja V. (14), učenik osmog razreda ove škole, koga je napala grupa maloletnika.

Do napada je došlo oko 19.20, ispred ulazne kapije škole, kada je na ovog osmaka nasrnulo nekoliko napadača, udarajući ga rukama i nogama po glavi i telu.

Povređenog učenika prolaznici su prevezli do požarevačke bolnice. Direktor Opšte bolnice Srećko Bosić potvrdio je da je učenik zbrinut i otpušten na kućno lečenje, ali nije precizirao o kakvim se povredama radi.

Prema nezvaničnim saznanjima, osim pretrpljenog šoka, Nemanja V. je zadobio i teške povrede u vidu preloma desne ruke, uz brojne modrice i podlive po glavi i telu. 

U policiji su u petak potvrdili da je u četvrtak uveče došlo do ovog napada i da se intenzivno traga za napadačima. 

„Reč je o nekoliko napadača, koji su, najverovatnije, učenici škole „Sveti Sava“. Trenutno se radi na otkrivanju identiteta svih aktera, nakon čega će uslediti njihovo privođenje i saslušanje pred istražnim sudijom za maloletnike“, rečeno je u Policijskoj upravi Požarevac. Motivi ovog premlaćivanja još nisu poznati, jer je napadnut primeran učenik, koji ni sa kim nije dolazio u sukobe, niti je izazivao bilo kakve incidente. 

„U vreme kada se ovaj napad desio, već je bila završena nastava i nikog nije bilo u školi ni u školskom dvorištu. U to vreme nije bio prisutan ni školski policajac, jer on radi od 10 do 18 sati, a dežura i u Poljoprivrednoj školi Sonja Marinković“, rekla je direktorka škole „Sveti Sava“ Margareta Sekulović. Ona je navela da je nastavničko osoblje začuđeno ovim napadom, jer je reč o učeniku koji služi za primer, i po školskom uspehu i po svom vaspitanju i ponašanju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend