Lokalne vesti

Druženje sa zvezdama u školi “kralj Aleksandar I“

Učenici osnovne škole ’’kralj Aleksandar I’’ imaju jedinstvenu priliku da pogledaju nebeska tela zahvaljujući teleskopu koji su doneli predstavnici Društva astronoma Srbije. Đaci škole će moći da poslušaju predavanje i pogledaju izložbu, a kasnije će moći da posmatraju zvezde kroz teleskop.

Direktor škole Goran Seger je izrazio zadovoljstvo što učenici imaju mogućnost da u okviru škole dobiju informacije o nauci kao što je atronomija.

Predsednik saveza amatera astronoma Srbije Dragan Radmilović  za Boom 93 kaže da će na današnjem predavanju, decu upoznati sa osnovama astronomije i pomoći da razbiju strah i predrasude.

Kao i na većini predavanja po školama u Srbiji, cilj astronoma je da obuče decu da pokušaju da razmišljaju sama, bez mnogo konsultacija sa internetom i sadržajima koji se tu objavljuju i koji nisu cenzurisani. Učenici će imati priliku da čuju i koje opasnosti prete iz kosmosa, kaže Radmilović.

Program koji je škola organizovala je za sve učenike i goste besplatan.

U kasnijim popodnevnim satima, putem teleskopa moći će da se vidi Mesec, Jupiter i Saturn

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend