Lokalne vesti

Država daje 100 miliona dinara za sanaciju smetlišta

Gradovima i opštinama Srbije preko javnog konkursa koji je objavljen danas Ministarstvo zaštite životne sredine ponudilo je sufinansiranje projekata sanacije i remedijacije nesanitarnih deponija - smetlišta, a ukupno je za ovu svrhu planirano 100 miliona dinara.

Novac je iz sredstava Zelenog fonda, odnosno budžeta Republike Srbije. Pravo da konkurišu imaju lokalne samouprave koje su dobile saglasnost nadležnog organa na projekat sanacije i remedijacije nesanitarnih deponija, a do sada za iste namene nisu dobijala novac iz republičkog i pokrajinskog budžeta.

Rok za konkurisanje je 15 dana, a državna podrška za realizaciju projekata može iznositi najviše 80 odsto njihove ukupne vrednosti.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend