Lokalne vesti

Država subvencijom Fincima „pokrila” kupovinu hale u Smederevu

Ugovorom između Ministarstva privrede i firme PKC od 18. decembra 2019. predviđeno da 6,4 miliona evra bude isplaćeno u pet tranši u naredne četiri godine.

Kompanija PKC koja je od grada Smedereva prošle godine kupila halu u slobodnoj zoni, u kojoj je pet godina bila zakupac, uveliko radi na proširenju kapaciteta, piše Politika.

Na novih jedanaest hiljada kvadrata proizvodnog prostora koje namerava da izgradi uposliće još 1.200 radnika, a ukupna investicija iznosiće 20 miliona evra. To su najavili najviši predstavnici finske kompanije koja sada posluje u sistemu indijskog „Savardana Moderson”, Ivo Volkov, potpredsednik PKC grupe za Evropu i Južnu Ameriku i Tudor Kerc, generalni direktor u Srbiji, prilikom primanja ključa hale od grada.

Podsetimo, PKC je od Smedereva za oko 6,3 miliona evra kupio parcelu od 5,75 ari na kojoj su proizvodna hala od 19.000 metara kvadratnih, poslovna zgrada od 290 kvadrata, zgrada carinskog terminala slobodne zone od 114 kvadrata i portirnica. Reč je o objektima koje je grad iz kredita izgradio namenski za ovu kompaniju, uključujući i pristupne saobraćajnice i kompletnu infrastrukturu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend