Lokalne vesti

Državnim apotekama isporučena zaštitna sredstva

Apotekarska ustanova u Požarevcu saopštila je da je dobila isporuku maski, zaštitinih rukavica, kao i da u prodaji ima alkohol od 70 procenata.

Kako je medijima rekao direktor ove ustanove Nebojša Jorgovanović, maske po 1.500 komada  dobile su sve državne apoteke. Jedna maska košta 103,68 dinara, a po kupcu se prodaje najviše 10.

Dobijene su i  određene količine alkohola. Pakovanje od pola litra košta 240 dinara.  

U apoteci se pravi i gel za suvo pranje ruku, a prodaje se u pakovanju od 60 grama po ceni od 161 dinar.

Paket hirurških rukavica košta 20 dinara, a rukavice za jednokratnu upotrebu su 6 dinara po komadu. Apoteka je snabdevena antibakterijskim gelovima koji u prodaji koštaju 262 dinara.

U apoteci „Zdravlje“ u sklopu objekta požarevačkog Doma zdravlja, dostupan je hlorni granulat pogodan za dezinfekciju podnih površina. Cena pakovanja od jednog kilograma je  1.123 dinara, a od 200 grama 403 dinara.

Jorgovanović je rekao kako očekuje da će nadalje snabdevanje dezinfekcionim i zaštitnim sredstvima biti kontinuirano.

 

Što se pojedinih privatnih apoteka tiče, prema preseku u 13 časova, u Zeginu je maska 108 dinara, a dezinfekciona sredstva su rasprodata. U Kršenković apotekama maska je 100 dinara i imaju samo gel za suvo pranje do 200 dinara. Apoteka Zua na Pionirski trgu ima maske po ceni od 130 dinara, dok sredstva za dezinfekciju nema. U Pavlović apoteci maski nema, a od dezinfekcionih sredstava prodaje se asepsol u spreju po ceni od 200 dinara. Apoteka Nana ima maske po ceni od 105 dinara, a za sutra najavljuju prodaju gelova za suvo pranje ruku.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend