Lokalne vesti

Državno Izborno prvenstvo u disciplini mušičarenje po prvi put na reci Mlavi

Opština Žagubica bila je proteklog vikenda domaćin takmičenja u lovu pastrmke na veštačku mušicu, takmičenja Državne lige za reprezentaciju Srbije, gde se rezultati boduju za učešće za Svetsko prvenstvo, gde će oni sa najvećim brojem bodova, prva petorica, činiti repreyentaciju koja će na istom predstavljati Srbiju.

Glavno odredište ovog prestižnog takmičenja bila je reka Mlava, po prvi put a na stazama je, u dva sektora, bilo 16 lovaca na pastrmku na veštačke mamce. U Žagubici je na Mlavi, u dva dana, 11. i 12. maja, održano 3, 4 , 5 i 6, kolo  nadmetanja.

Učesnici takmičenja  došli su iz:  Beograda , Požarevca, Pančeva , Niša,  Užica,  Novog Sada, Opova, Požege, Aleksandrovca, Bele Crkve , Sjenice, Zlota i  drugih mesta.

Takmičenje je u opštini Žagubica , na reci Mlavi, organizovano pod okriljem Saveza Sportskih ribolovaca Srbije i opštine Žagubica, i  organizacije Sportskih ribolovaca “Vrelo” Žagubica, u saradnji sa organizacijom Sprtskih ribolovac  „Smuđ“ iz Požarevca. 

Svetsko prvensvo u disciplini mušičarenje biće održano 2020. godine u Finskoj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend