Lokalne vesti

Državno prvenstvo slepih i slabovidih u šahu u Požarevcu

Od 21. do 25. maja u Požarevcu se održava 54. Pojedinačno državno prvenstvo slepih i slabovidih u šahu. Organizator takmičenja je Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih, a tehnički domaćin je sportski klub slepih „Polet“ iz Požarevca.

Kako je istakao, Petar Vranjković, predsednik Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih, na prvenstvu učestvuje 10 igrača, a igra se Berger sistem svako sa svakim u devet kola, tempo igre sat ipo vremena plus 30 sekundi bonifikacija za svaki potez.

Božidar Bojković, predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Požarevac je rekao da su šahisti uvek bili i ostali najbolji tumači mogućnosti slepih i njihove želje za afirmacijom.

Ana Miljanić, član Gradskog veća zadužena za sport je otvorila prvenstvo i navela da je za grad velika čast kada se neko prvenstvo održava u Požarevcu.

Finale ovog prvenstva se već četvrtu godinu zaredom održava u Požarevcu.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend