Lokalne vesti

Dug FK Mladi radnik 62 miliona dinara

Gradsko veće je razmatralo izveštaj veštaka ekonomsko finansijske struke Žike Petkovića koji je bio angažovan da izvrši navedeno veštačenje kada je u pitanju Fudbalski klub Mladi radnik.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Petković je utvrdio da je dugovanje blizu 62 miliona dinara.

Članovi veća prilikom razmatranja nisu ulazili u suštinu samog veštačenja već su odobrili naknadu za rad veštaka, a preporučeno je Fudbalskom klubu, odnosno njegovom Upravnom odboru, da prema preporukama veštaka, sačine program sanacije kluba i predlože ga Gradskom veću kako bi se u narednom periodu krenulo u aktivnu sanaciju ovog fudbalskog kluba.

Petković je ranije obavestio gradsku upravu da ne može da izvrši reviziju, a gradonačelnik je pre dva meseca rekao da će grad angažovati drugog revizora da utvrdi finansijsko stanje u klubu.

Namera je da se uđe u sanaciju kluba, ukoliko je to uopšte moguće, a to će biti poznato kada se utvrde sva dugovanja i potraživanja koja FK Mladi radnik ima, rekao je tada Milosavljević.

Petkoviću je odobrena naknada od 53.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend