Lokalne vesti

Dunav dobija još jednu luku

Deo novog investicionog ciklusa koji u aprilu počinje u TE-KO "Kostolac" je i izgradnja pristaništa na kanalu na Dunavu koji će se osim za potrebe termoelektrane koristiti i u komercijalne svrhe.

Prva faza modernizacije ovog energetskog objekta, koja će biti realizovana iz sredstava kineskog kredita, kreće u aprilu ove godine, dok se početak radova na pristaništu očekuje u 2013.

Izgradnja pristaništa, vrednog 21 mil EUR, odvijaće se u dve faze. U TE-KO „Kostolac“ očekuju da bi nakon kompletiranja tehničke dokumentacije i pripremnih radova, tender za izvođača mogao biti raspisan krajem godine.

„U prvoj fazi je planirana izgradnja industrijskog pristaništa za potrebe PD TE-KO „Kostolac“, a završetak izgradnje se očekuje do 2014. Ulaganja u toj fazi će biti 13 mil EUR. U drugoj fazi će se pristanište izgraditi i kao javno-komercijalno, a za to bi trebalo izdvojiti još 8 mil EUR“ rekao je mr Nebojša Mišić, direktor Direkcije za unapređenje proizvodnje u PD TE-KO „Kostolac“.

Na osnovu Prethodne Studije opravdanosti i generalnog projekta (2012.), izabrana je lokacija u kanalu rashladne vode za TE-KO A, preko puta elektrane, gde je u ranijem periodu bila neka vrsta pristaništa. Generalni projekat pristaništa sa prethodnim studijama opravdanosti su uradili – „Ehting“ i Saobraćajni institut CIP.

„Kanal na kome će biti izgrađeno pristanište je služio za snabdevanje vodom termoelektrane „Kostolac A“. Pristanište će prevashodno koristiti termoelektrana za dopremanje opreme, za odvoz gipsa, pepela i drugih materijala. Pošto na toj lokaciji postoje uslovi za proširenje, projektom je predviđeno da se izgradi deo za komercijalne svrhe od 2020. godine“ kaže Dragomir Jevtić, projektant iz beogradske firme „Ehting“.

Jevtić napominje da u okolini termoelektrane postoje potrebe za vodenim transportom, pre svega za poljoprivredne proizvode, pa će druga faza izgranje biti putem javno-privatnog partnerstva.

Iako je ranije pominjano da bi se pristanište moglo prilagoditi i za turiste koji dolaze u Viminacijum, Jevtić kaže da pristanište u Kostolcu neće moći da koriste i posetioci okolnih destinacija.

„Isto pristanište ne može koristiti termoelektrana i turisti, pre svega iz bezbednosnih razloga. Na ulazu u kanal ima mogućnosti da se napravi pristanište za turiste, ali na odgovarajućoj udaljenosti“ ističe Jevtić.

Kako su rekli u TE-KO „Kostolac“, nakon prve faze izgradnje koja bi trebalo da bude završena 2014. godine, procenjeno je da bi količina ukupnog pretovara mogla biti oko 300.000 tona godišnje raznih materijala, a posle 2020. transport tereta će na godišnjem nivou dostići 500.000 tona.

Modernizacija „Kostolca“

U revitalizaciju termoelektrane „Kostolac B“ biće uloženo 345 mil USD. Iz kredita kineske Eksim banke obezbeđeno je 293 mil USD, a iz sredstava EPS-a 52 mil USD.

U okviru prve faze modernizacije“ Kostolaca“ biće realizovana četiri projekta – nastavak revitalizacije bloka B2, revitalizacija bloka B1, izgradnja sistema za odsumporavanje i dva infrastrukturna objekta železničke pruge u dužini od 22 kilometara od stanice Stig do TE „Kostolac B“ i pristaništa na kanalu u Kostolcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend