Lokalne vesti

Dva kluba „Mladi radnik“

U Požarevcu, na adresi Ilije Gojkovića 1 postoje dva kluba koja nose naziv „Mladi radnik“.

Jedan je FK Mladi radnik, upisan u registar sportskih društava 1987.godine, a drugi Omladinsko pionirski klub „Mladi radnik 2013“, koji je upisan u registar 17.10.2013.godine. Oba kluba imaju istog zastupnika, Veljka Albunovića, aktuelnog pomoćnika gradonačelnika Požarevca.

Ovo su podaci koji se mogu naći na pretrazi sportskih društava u Srbiji u Agenciji za privredne registre.

Starijem Mladom radniku, koji dve godine grca u dugovima, blokiran je račun na iznos od 40.293.339,59 RSD i 206. dan za redom je u blokadi. Mlađi „Mladi radnik 2013“nije u blokadi, ali od 14.januara ove godine ima zabranu prenosa sredstava, odnosno ne može da raspolaže sredstvima na računima banaka.

To pokazuju podaci pretrage dužnika u prinudnoj naplati Narodne banke Srbije

Mnogi prvi put čuju za OPK „Mladi radnik 2013“. Postavlja se pitanje šta je bio cilj osnivanja ovog kluba, s obzirom da je njegov statut usvojen tačno dva meseca (17.9.2013.) nakon što je FK „Mladi radnik“ ušao u blokadu (17.7.2013.) iz koje do današnjeg dana nije izašao?  

Uporedo sa zabranom prenosa sredstava novom klubu (14.1.2014.), pojavile su se priče o gašenju, fuzijama i osnivanjem novog FK kako bi se izašlo iz dubioze u kojoj se Mladi radnik nalazi.

Za sada nije poznato da li je novi klub koristio budžetska sredstva grada i ako jeste, po kom osnovu i za koje potrebe.

Poslednja zvanične informacije o  FK „Mladi radnik“ dao je predsednik UO toh kluba, odnosno zastupnik oba kluba iz Ilije Gojkovića 1, Veljko Albunović koji je rekao da Mladi radnik neće biti ugašen i da će nastaviti da se finansira preko gradskog fudbalskog saveza.

Stadion i prostorije Mladog radnika su bez struje, a klub je pod suspenzijom. Prema nekim, nezvaničnim procenama, ukupna dugovanja FK Mladi radnik iznose preko 62 miliona dinara. Tim napuštaju igrači i velika je dilema da li će moći da nastavi takmičenje u Srpskoj ligi Zapad.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend