Lokalne vesti

Dva nova potvrđena slučaja gripa u Požarevcu

Kako je za Boom 93 potvrdila Vera Joković Kostić, epidemiolog, prošle nedelje je virus potvrđen kod osobe starije od 63 godine, dok je sada potvrđen kod deteta školskog uzrasta.

Reč je o virusu gripa AH1, koji je u decembru najpre potvrđen kod deteta predškolskog uzrasta.

Na teritoriji Braničevskog okruga, prema podacima ZZJZ Požarevac na teritoriji Braničevskog okruga od gripa ili oboljenja sličnih gripu obolelo je 228 osoba, a najviše ih ima u starosnoj grupi od 15 do 29 godina, njih 97.

Takođe, 210 osoba je obolelo na teritoriji Podunavskog okruga, a najviše obolelih ima u starosnoj grupi od 30 do 64 godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend