Lokalne vesti

Edukacija za poljoprivrednike

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ i Grad Požarevac u okviru projekta „Bašta Srbije“ organizovali su trening na temu kvaliteta proizvoda i standardizacije.

Cilj treninga je da se poljoprivrednim proizvodjačima pruže relevantne informacije i znanje, koje će moći da primene u vlastitoj proizvodnji kako bi se što više približili zahtevima medjunarodnih tržišta, kaže Ivana Antonijević, savetnik za turizam i ruralni razvoj Regionalne razvojne agencije.

"Cilj projekta je da podrži konkurentnost poljoprivrednih proizvođača iz našeg regiona i ovaj trening je vezan za teme kao što su bezbednost hrane, kvalitet proizvodnje i standardizacija, posebno u smislu standarda koji se primenjuju u EU i našeg nacionalnog zakonodavstva. Ove edukacije za poljoprivrednike su samo deo aktivnosti u okviru projekta „Bašta Srbije". U planu su i edukacije vezane za marketing i prodaju proizvoda, a već je bilo i studijskih putovanja koja su bila jako korisna jer su iz prve ruke pružila informaciju tim proizvođačima o tome kako zapravo funkcioniše poljoprivredna proizvodnja i udruženja i zadruge u Evropi." kaže Antonijević.

Ovakvi treninzi su odlična prilika za razmenu znanja i iskustava medju proizvodjačima, jer im prisustvuju ljudi iz celog regiona, napominje Antonijević.

Trodnevni trening, koji se održava od 9. do 11. marta u zgradi Gradske uprave Požarevac, otvoren je besplatan za sve zainteresovane poljoprivrednike.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend