Lokalne vesti

Ekipa “Pastirice” i ove godine pripremila najbolji ajvar

Ekipa "Pastirice" prošlogodišnji pobednik manifestacije "Izađi mi na teglu" u Požarevcu i ove godine je napravila najukusniji ajvar i osvojila prvo mesto po mišljenu žirija. One su se plasirale u finale takmičenja koje će biti održano 12. oktobra u Beogradu.

Drugo mesto osvojila je ekipa “Dar-mar ajvar” sastavljena od predstavnika Hit radija i restorana Vila Jelena, a treće Udruženje “Sestra Jelica”.

Ovo je četvrti put da se takmičenje održava u Požarevcu. Manifestacija je krenula 19. avgusta u Brusu, odakle je prošlogodišnji pobednik, a Požarevac je sedmi grad u kome su održane kvalifikacije.  

Kako je istakla Ljiljana Vukotić, koordinator projekta novina je da je pokrenut proizvod „Izađi mi na teglu“ po receptu prošlogodišnjeg pobednika i koji će se već sredinom septembra naći u prodaji.

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar koji ima cilj da kroz seriju predavanja koja obuhvataju različite teme, podstaknu razvoj preduzetništva i edukuju polaznike o načinima za pokretanje sopstvene proizvodnje.

Manifestacija se održava već pet sezona tokom kojih je karavan “Izađi mi na teglu” obišao 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike.

Takmičari su ispekli više od 600.000 komada paprike i napunjeno je oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca. Samo u protekloj sezoni karavan je ostvario rekordnu posetu od oko 200.000 ljudi.

U ovoj, šestoj sezoni, karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra, ukrštajući svoje varjače, napuniti oko 6.000 tegli ajvara.

 


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend