Lokalne vesti

Eko-boks za osnovce u Kostolcu

U saradnji Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, PD „RIO“, Osnovne škole „Jovan Cvijić“ i Nevladine organizacije „Eko-dvorište“ iz Obrenovca započeta je edukativna akcija koja treba da podstakne najmlađe osnovce na važnost čuvanja životne sredine.

U dvorištu kostolačke osnovne škole postavljen je eko-boks, savremeni kontejner za razvrstavanje otpada od plastike i aluminijuma. Sredstva prikupljena reciklažom ovog otpada namenjena su potrebama OŠ „Jovan Cvijić" u Kostolcu.

Pomoćnik direktora za razvojne program PD „TE-KO Kostolac" Nenad Jankov, u svom obraćanju je istakao važnost društveno-odgovornog poslovanja najuspešnijih preduzeća u našoj zemlji.

"U sklopu naših aktivnosti vezanih za društvenu odgovornost danas se nalazimo ovde u jednoj interesantnoj akciji. Tema je sakupljanje otpada i njegovo razvrstavanje planski, pre nego što otpad dođe na deponije. Ovo je nešto što se preventivno radi i da bi se proces reciklaže u Srbijij unapredio i doveo na zadovoljavajući nivo. Edukacije u sklopu našeg Privrednog društva su mnogo ozbiljnije ali nama je zadovoljstvo da učestvujemo i u ovakvim poduhvatima koji se tiču najmlađih Kostolčana. Zaštita životne sredine jeste jedan od naših imperativa i naša je obaveza da stalno unapređujemo sve vidove zaštite prirode" kaže Jankov.

Direktorka Privrednog društva „Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta" iz Kostolca Nataša Savić je ovom prilikom naglasila se ovo preduzeće redovno odaziva svim akcijama koje za svoj cilj imaju očuvanje životne sredine.

"Meni je izuzetno drago što će mališani u Kostolcu imati čisto i uređeno dvorište, ali i naučiti koliko je važno razvrstavati otpad i pripremati ga za reciklažu. Ovaj kontejner je naša zajednička donacija, koja će pomoći deci da steknu lepe navike i čuvaju svoju životnu sredinu" istakla je Savić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend