Lokalne vesti

Ekološki dom na korišćenje Centru za kulturu

Grad Požarevac predaje objekat broj 1 Ekološkog doma na Čačalici na upravljanje Centru za kulturu. O ugovoru bi trebalo da se izjasni skupština. Ekološki dom čija je gradnja počela pre više od 20 godina konačno bi mogao da dobije jasnu namenu, a građani sadržaje tokom čitave godine.

Izgradnja doma je počela još 1997.godine. Ni danas nije sasvim jasno ko je titular ovog objekta, kako je građen i dograđivan i od kojih para. Svečano je otvaran u nekoliko navrata, ali nikad zvanično.

Ako se po nečemu Ekološki dom pamti, to je da dve decenije građani gotovo da nisu imali bilo kakvu vajdu od njega.

Sada bi veći deo objekta (392m2) trebalo da se osposobi kako bi u njemu mogla da se priređuju kulturna dešavanja. U predlogu ugovora je predviđeno da Centar za kulturu može da koristi objekat broj 1 radi obavljanja delatnosti koje su predviđene statutom ove ustanove, ali i za druge namene uz prethodnu saglasnost Grada Požarevca.  

CZK će imati obavezu tekućeg održavanja objekta, biće u obavezi da jednom godišnje dostavlja izveštaj o programu održanih manifestacija i korišćenja, a koji može da sadrži i predlog investicionog i kapitalnog održavanja, obnavljanja i unapređenja objekta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend