Lokalne vesti

Elektrane iznad plana

Termoelektrane u Kostolcu proizvode električnu energiju u skladu sa utvrđenim bilansom, tako da je do kraja avgusta u „TE-KO Kostolac“ proizvedeno ukupno 4.011.248.000 kWh, što je za 9,8 odsto više od plana.

Do kraja ove godine očekuje se da kostolačke termoelektrane dostignu 5.508.000.000 kWh električne energije, uz napomenu da se blok B2 nalazi u šestomesečnom kapitalnom remontu.

U TE „Kostolac A“ do početka septembra proizvedeno je 1.295.140.000 kWh, tako da je plan za ovu termoelektranu premašen za 7,7 odsto. U istom periodu, TE „Kostolac B“ je predala elektroenergetskom sistemu 2.716.108.000 kWh električne energije, što premašuje plan proizvodnje za 10,8 odsto.

Tokom oktobra, kostolački termokapaciteti proizvodiće i toplotnu energiju, u skladu sa početkom grejne sezone. Toplotna energija se koristi za daljinski sistem grejanja Požarevca, Kostolca i pripadajućih okolnih naselja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend