Lokalne vesti

Elektromorava: Dve milijarde dinara duga

Gradjani i pravna lica Elektromoravi za utrošenu električnu energiju duguju oko dve milijarde dinara, izjavio je danas direktor sektora za trgovinu Vladan Arsić.

On kaže da je na području koje pokriva Elektromorava Požarevac dug govoto ravnomerno rasporedjen izmedju ovedve kategorije potrošača.

Nešto preko milijardu dinara duguje stanovništvo, a isto tako i privreda. U brojkama bi to bilo da imamo 10.000 brojila, odnosno dužnika medju pravnim subjektima, a u kategoriji domaćinstava oko 80.000", naveo je on.

U privredi najveća dugovanja su kod preduzeća u procesu restruktiranja.

„Svi se oni nalaze u evidenciji Agencije za privatizaciju, tako da nad njima neki vid sankcija i ne možete da sprovoditeu smislu isključenja sa distributivne mreže dok ne dožive vlasničku transformaciju", rekao je Arsić.

On nije pominjao dugovanja državnih institucija prema elektrodistribuciji.  

Postoje slučajevi da se pojedinačni dugovi kreću i do milion dinara. Međutim, visina duga nije jedini kriterijum za isključenje sa mreže, objasnio je Arsić.

U Elektromoravi apleuju na gradjane da racionalno troše električnu energiju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend