Lokalne vesti

Evo ko je bio predložen za nagrade za Svetu Trojicu

Grad Požarevac dopunio je predlog odluke i obrazloženje za dodelu nagrada i priznanja povodom praznika Svete Trojice koji se obeležava predstojećeg vikenda.

Podsetimo, gradsko veće je predložilo da se nagrade dr Nenad Veljković, hirurg u Opštoj bolnici i požarevačka podružnica humanitarnog društva železničara Srbije „Konstantin Veselinović-Kosta“.

O predlogu odluke bi trebalo da se u petak izjasni skupština, a dokument je u odnosu na prvu verziju koja je prosleđena odbornicima i medijima dopunjen sa informacijom predlozima koje je odbor dobio po pućivanju poziva, kao i biografijom dr Nenada Veljkovića, dobitnika povelje u ovoj godini.

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja imao je mogućnost da predloži najviše 5 nagrada, a ove godine se odlučio za jednog pojedinca i jednu organizaciju.

U obrazloženju je navedeno da su po javnom pozivu od 7. do 20.maja pristigla tri predloga za nagrade, i to za:

Branislava Dmitrovića, predsednika Sportsko rekreativne asocijacije iz Požarevca,

Novicu Marjanovića, profesora iz Požarevca

i  Vuka Milovanovića, učenika iz Požarevca.

Odbor je na sednici koja je održana 3.juna doneo odluku da se nagrade podružnica humanitarnog  društva železničara Srbije – poveljom Grada Požarevca i dr Nenad Veljković  – poveljom o nagradi Grada Požarevca.

Objavljena je i biografija dr Veljkovića.

 

Dodela priznanja održaće se na svečanoj akademiji ovog vikenda, s tim što skupština mora da pre toga usvoji predlog.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend