Lokalne vesti

Evropska nedelja mobilnosti u Smederevu

Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti organizuje se u periodu od 16. do 22. septembra, pod sloganom „Kombinuj i kreći se!"

Smederevo je jedan od dve hiljade gradova koji raznim akcijama i manifestacijama obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti, čiji je osnovni cilj promovisanje alternativnih vidova prevoza, odnosno smanjenje korišćenja putničkih automobila i poboljšanje uslova za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

Prva aktivnost je održana u nedelju, 16. septembra na Gradskom trgu, gde su deca vožnjom rolera, trotineta, bicikli, uputili javni apel svojim sugrađanima da podrže ovu manifestaciju, koja će biti obeležena i drugim aktivnostima: radionicama na časovima likovnog o temi ,,Kombinuj i kreći se!“, kao i vožnjom biciklima do 7 km i druženjem (polazak sa Gradskog trga, 20. septembra u 1500 sati).

Dan bez automobila se održava u okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti i tim povodom je Stalna konferencija gradova i opšptina u Srbiji pozvala sve gradonačelnike i predsednike opština da ličnim primerom podrže ovu akciju, tako što će 21. septembra na posao doći bez automobila (pešice, javnim prevozom, biciklom).

Pozivaju se stanovnici Smedereva da daju svoj doprinos realizaciji ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti i da u Danu bez automobila, u petak 21. septembra, za prevozno sredstvo ne koriste automobile, već da pešače ili da koriste gradski prevoz, svoje bicikle, rolere, skejtove, …

Tog dana, između 8h i 12h i između 16h i 20h, Saobraćajno preduzeće ,,Lasta“, u dogovoru i u saradnji sa Gradom Smederevom, besplatno će prevoziti građane na gradskim i prigradskim linijama.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend