Lokalne vesti

Evropski Karavan za klimu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“

Osnovna škola „Sveti Sava“ domaćin je evropskog Karavana za klimu.

Biće organizovana naučna debata koja obuhvata izložbu pod nazivom „Život smeća“, koja prati put reciklaže i životni vek otpada u prirodi.

Takođe, biće organizovane i naučne radionice koje će biti podeljene po razredima, tako da mogu da učestvuju i deca iz drugih škola. Sve je vezano za ekologiju, reciklažu i otpad u prirodi.

Cilj projekta je podizanje svesti o tome da su fosilna goriva glavni uzrok emisije ugljen dioksida.

Iz Braničevskog okruga učestvovaće još dve škole, eko škola „Milutin Milanković“ iz rabrova i eko vrtić iz Šetonja koji je takođe član Eko škole Srbije.

Domaćin karavana za klimu je Francuski institut u Srbiji, a promoteri su ambasadori održivog razvoja i životne sredine za Srbiju.

Izložba je otvorena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i može se pogledati do srede 22. maja, a nakon toga se seli u Suboticu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend