Lokalne vesti

Fabrika vode za Drmno

U selu Drmno TE KO Kostolac je okončalo projekat izgradnje postrojenja za doradu vode. Kapacitet izvorišta kojim će se napajati selo i objekti termoelektrana i kopova je 40 litara u sekundi.

Izvorište u Drmnu je funkcionisalo između 2001. I 2004.godine. Od kada je došlo do pogoršanja kvaliteta vodena izvorištu, selo se vodom snabdevalo iz vodovodnog sistema grada Kostolca.

To je za posledicu imalo česte nestašice vode u letnjim mesecima.

Lokalna mreža u Drmnu zadovoljiće potrebe za pijaćom vodom u selu, kao i potrošnju u objektima TE KO na ovom potezu, kaže direktor Direkcije za unapređenje proizvodnje u prrivrednom društvu Zoran Vuković.

On je rekao da u investiciju opremanja postrojenja TE KO Kostolac uložilo 80 miliona dinara, s tim što je dodatnih 45 miliona dinara opredeljeno za uređenje izvorišta, kao i još 20 miliona dinara za širenje distributivne mreže.

Objektom trenutno gazduju termoelektrane i kopovi, a u narednom periodu bi trebalo da bude predat Vodovodu.

Potrošnju vode meštana Drmna do sada je plaćalo privredno društvo.  Vuković kaže da će tako biti i u budućnosti sve dok se ponovo ne uspostavi prirodni režim podzemnih voda  na ovom području.

Selo Kličevac u kome je uređeno izvoriše sa mogućnošću širenja na Rečicu, takođe će imati isti status po pitanju plaćanja potrošnje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend