Lokalne vesti

Festival u čast Živke Matić pred Požarevljanima od 29. novembra

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“, dvanaesta po redu biće održana od 29. novembra do 3. decembra u Centru za kulturu Požarevac.

Kako je navela v. d. direktora Centra za kulturu Galina Perić, Živku Matić većina gledalaca pamti po ulogama u humorističkim serijama, Ljubav na seoski način i Građani sela Luga, međutim ova glumica ostavila je veliki trag i u dramskim ulogama kao i na filmu.

Požarevačka publika će u zvaničnoj konkurenciji moći da vidi četiri predstave, amatera iz Krnjeva (Zmaj od Srbije) , Malog Crnića (Sabirni Centar), Despotovca (Protuve piju čaj) i Starog Sela (Pokondirena tikva). Poslednje večeri festivala biće izvedena predstava Gradskog pozorišta iz jagodine pod nazivom Sab(h)rana dela Viljema Šekspira u čast nagrađenih i biće dodeljene nagrade za najboljeg glumca i glumicu festivala. Pozorište čija predstava bude najuspešnija imaće priliku da je ponovo odigra pred publikom na završnoj večeri festivala „Milivojev štap i šešir“.

Pojedinačna ulaznica za predstave je 200 dinara, dok je komplet ulaznica za svih pet predstava 1.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend