Lokalne vesti

Film Požarevljanina prikazan u Njujorku

U čuvenom njujorškom bioskopu Anthlogy Film Archives, a u sklopu programu Prvi kratki filmovi mladih filmskih stvaralaca 15. januara prikazan je i kratki srpski film „Bambilend“ mladog reditelja Požarevljanina Danila Stanimirovića.

Sinopsis ovog filma glasi: Strahinja je upravo završio glumačku akademiju i radi kao klovn na dečijim rođendanima. Bambilend je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu koji je radio dok je Strahinja u njemu odrastao. Sada je Bambilend napušten i ruiniran i kao takav pretstavlja metaforu Strahinjine generacije.

Producent , scenarista i reditelj ovog ostvarenja je Danilo Stanimirović. Izvršna producentkinja je Doloris Ašković, direktor fotografije je Aleksa Borković, a montažerka Nevena Jovanović. Pomoćnik reditelja je Aleksa Vitorović, koji se postarao i za kolor-korekciju. Za ton je bio zadužen Nebojša Stojanović, scenograf je Predrag Veljković, a kostimografkinja i šminkerka je Nada Danev. UI dizajn I Montaža arhivskih snimaka bavila se Sara Nenadić, a sekretarica režije i klaperka bila je Aleksandra Mitrović.  Asistenti snimatelja bili su Andrijana Jevđić i  Aleksa Vitorović. Andrijana Jevđić bila je i fotograf na setu. Autorka postera je Emilija Terzić.

Uloge tumače: Pavle Čemerikić, Teodora Janković, Nebojša Stanimirović, Snežana Mandrašević, Predrag Terzić, Danilo Stanimirović, Dejana Stošić, Jana Stević, Nikola Radulović, Dragana Cvejić, Nikola Sretenović, Stefan Lazarević, Aki Radosavljević.

Mentori su: Vuk Ršumović, Jelena Maksimović, Rajko Petrović. Film je nastao u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije i medije u Beogradu.

Reditelj iskazuje velika zahvalnost Aleksandri Marković, Juci Stojanović i porodici Cvejić na ustupljenim arhivskim snimcima iz Bambilenda.

Do ovog trenutka film je osvojio sledeće nagrade:

Nagradu za najbolju kameru – Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front, Novi Sad 2019.

– Međunarodni festival studentskogf iilma DUKA Fest, Banja Luka 2019.

– Nagrada za najbolji scenario – Pančevo Film Festival 2019

– Nagrada za najbolji kratkometražni film – Šumadijski internacionalni filmski festival, Kragujevac 2019

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend