Lokalne vesti

Finansijska podrška porodicama s decom u Požarevcu

Skupština Požarevca usvojila je Odluku o finansijskoj podršci porodici s decom. Odlukom je propisano da pravo na novčanu naknadu od 40.000 dinara imaju porodice u kojima se rodi prvo dete, blizanci, trojke, četvorke ili više dece. Propisani su uslovi za regresiranje cene boravka u vrtićima, kao i naknada za decu čiji je roditelj poginuo prilikom vršenja službene dužnosti zaštite i spasavanja.

Grad Požarevac je u ovoj godini odredio da iznos od 40.000 dinara pripada porodicama u kojima se rodi prvo dete, blizanci, trojke, četvorke… Isti iznos određen je za čestitke koje dobijaju majke za prva tri deteta rođena u Novoj godini u Opštoj bolnici Požarevac.

Odlukom je propisano da se iz gradskog budžeta regresira 50 odsto cene boravka blizanaca, trećeg i svakog narednog deteta u vrtiću.

Pravo na kompletno regresiranje troškova imaju porodice sa decom sa smetnjama u razvoju, deca bez roditeljskog staranja i deca iz materijalno ugroženih porodica, odnosno korisnici socijalne novčane pomoći.

Pravo na novčanu naknadu od 250.000 dinara ostvaruju deca roditelja koji je poginuo prilikom vršenja službene dužnosti na zaštiti i spasavanju ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend