Lokalne vesti

Firmarina se može platiti i preko interneta

Preduzeća u Srbiji više ne moraju da šalju zaposlene u opštine kako bi prijavili i platili taksu za isticanje imena firme, poznatu firmarinu. Odnedavno je ovo moguće uraditi elektronski.

Izbegavanje opštinskih šaltera je moguće za firme i njihove knjigovođe ukoliko koriste kvalifikovani elektronski sertifikat.

– Ove godine napravljen je iskorak kada je u pitanju rad portala lokalnih poreskih administracija i omogućena je još jedna bitna funkcionalnost, a to je da sva pravna lica mogu elektronskim putem da podnesu prijavu za utvrđivanje komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru – istakao je Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i e-upravu.

– Na portalu svako preduzeće može da proveri iznos zaduženja, ili pretplate.Potrebno je samo da se loguje na sistem lpa.gov.rs i podnese svoje podatke, a uvidom u obaveze, može i odmah da elektronski plati – kaže Jelena Bojović, direktorka za regulatornu reformu u NALED. – Umesto dva sata, sve se završava za pet minuta. Štedi se vreme i lokalnim samoupravama. Očekujemo da u narednoj godini i Svetska banka prepozna ovu reformu u svom izveštaju „Duing biznis“.

VIše informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend