Lokalne vesti

Gde bismo mi u Požarevcu mogli da uložimo u razvoj poslovne infrastrukture?

Ministarstvo privrede Srbije je pozvalo lokalne samouprave da se prijave za "program podrške razvoju poslovne infrastrukture" sa ukupno 1,12 milijardi dinara.

Ministarstvo je saopštilo da je taj novac namenjen za „infrastrukturno opremanje zona poslovanja“ i njihovo „povezivanje sa okruženjem, u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti“.

Cilj programa je „stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, kreiranje boljeg privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta“.

U nerazvijenim opštinama postoji mogućnost finansiranja projekata i do 100 odsto vrednosti, dok je u opštinama „prvog i drugog stepena razvijenosti“ maksimalno učešće Ministarstva privrede do 60 odsto.

Požarevac pripada grupi gradova koji su u prvom stepenu razvijenosti.

Veliko Gradišteje u trećoj grupi, a većina opština Braničevskog okruga spadaju u red izrazito nerazvijenih lokalnih samouprava sa stepenom razvijenosti ispod 60 odsto. Izdvaja se Golubac kao jedina opština u okrugu koja spada u grupu devastiranih područja sa najnižim stepenom razvijenosti (ispod 50 odsto).

Rok za podnošenje prijava je 27. januar, a informacije i dokumentacija su na internet stranici Ministarstva.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend