Lokalne vesti

Gde je otišlo više novca?

Nakon što je SNS u Požarevcu pre mesec dana kritikovala gradske vlasti da područje grada van centralne zone nedovoljno uređeno nedavno se oglasio gradonačelnik Miodrag Milosavljević koji tvrdi da se u centar ulaže daleko manje sredstava nego u ostale delove.

On je to ilustrovao planom investicionih ulaganja za 2011.godinu. Od oko 1,6 milijardi dinara koliko iznose investicije planirane rebalansom, u centar se ulaže svega 98 miliona dinara, što je tek 6 odsto, navodi Milosavljević.

Gradonačelnik, međutim, nije raspolagao podacima o realizaciji sredstava u protekloj godini, ali je rekao da je siguran da i oni pokazuju isto.

Što se tiče samih ulaganja u centralnu gradsku zonu, nešto više od trećine planiranih sredstava trebalo bi da se iskoristi za rekonstrukciju kružnog toga i adaptaciju zgrade nekadašnje kafane na bulevaru, zatim za uređenje fasada zgrada apoteke "Kuzmanović" i pekare "Janković".

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend