Lokalne vesti

Gde se krije korupcija?

Neke omladinske organizacije pokušavaju da se bave problemom korupcije u društvu.

Iako najnoviji izveštaji Evropske komisije govore da Srbija nije daleko stigla na putu suzbijanja ovog vida organizovanog kriminala, anketiranje koje su sprovele Kancelarija za mlade i Regionalna građanska unija, pokazuju da mladi ne prepoznaju postojanje korupcije u Požarevcu.

Ovo kaže koordinator Kancelarije za mlade Davorka Mitrović.

"U našem gradu nema korupcije. Ona nije prepoznata kroz anketiranje. Anketa je uglavnom bila usmerena na teritoriju čitave Srbije i po oblastima. Što se Požarevca tiče mi ne možemo da govorimo o brojevima i oblastima, ali su mladi u našem gradu generalno zadovoljni", rekla je ona.

Jelena Kokotović iz Regionalne građanske unije kaže da cilj kampanje ove dve organizacije nije da se imenuju oblasti koje su najviše pogođene korupcijom već pokretanje inicijative među mladima.

Ona je rekla i da je oblast korupcije izabrana za kampanju jer je nedovoljno zastupljena u aktivizmu mladih.

Kampanja ovih omladinskih organizacija se završava u četvtak predstavom Mitohondrija u Centru za kulturu. Komad se bavi problemom korupcije i organizovanog kriminala u društvu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend