Lokalne vesti

Gimnazija održala nivo potreban za upis

Prvi rezultati upisa u srednje škole pokazuju da je u odnosu na prethodnu godinu neophodan broj bodova za upis, zavisno od škole i grada, pao za dva do deset odsto, a u nekim ekstremnim slučajevima za 15, 20, pa čak i za 34 boda, piše dnevna štampa.

Novi sistem drastično je promenio sliku upisa, posebno među gimnazijalcima, jer je broj bodova potreban za upis u takozvane elitne gimnazije ove godine bio znatno manji nego prethodne.

To, međutim, nije slučaj u Požarevačkoj gimnaziji gde je u odnosu na 2017. ove godine prag upisa bio za nepuna dva boda niži na prirodno-matematičkom smeru (88,37), a na društveno-jezičkom čak i viši (82,59).

Zanimljivo je da je prag uspisa pre dve godine značajno porastao kada je u pitanju gimnazija u Požarevcu, ali i da su ove godine sve škole u gradu popunile kvotu.  

Prema novom sistemu bodovanja, od maksimalnih 100 poena, učenici su na osnovu uspeha u osnovnoj školi mogli da dobiju 60 bodova, a još 40 su mogli da osvoje na maloj maturi, u odnosu na prethodni sistem, kada je bilo 70 plus 30.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend