Lokalne vesti

Gimnazijalci iz Janjine u poseti Požarevcu

Učenici Gimnazije iz grčkog grada Janjina posetili su OŠ „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu, gde su imali priliku da se upoznaju sa vršnjacima.

U pratnji svojih profesora, oko 50-ak đaka je, nakon upoznavanja sa radom škole-domaćina, obišlo Narodni muzej u Požarevcu, kao i zgradu Načelstva, gde su ih dočekali predstavnici lokalne samouprave.

Goran Seger, direktor OŠ „Kralj Aleksandar I“, je poželevši dobrodošlicu i prijatan boravak, upoznao goste sa istorijatom škole, koju pohađa 1.030 učenika, 36 odeljenja u kojima su raspoređeni učenici od 1. do 8. razreda, što je naspram broja učenika koji pohađaju Gimnaziju u Janjini, itetako impozantna brojka, jer je u Grčkoj sistem školstva posve drugačiji od našeg. U Janjini ima 50 škola, sa po 30 do 70 učenika.

Direktorka janjinske Gimnazije je, zahvaljujući se na gostoprimstvu, pozvala učenike i nastavnike OŠ „Kralj Aleksanadar I“, da bi joj bila čast da janjiski gimnazijalci budu domaćini požarevačkim osnovcima.

Podsećamo da je Požarevac 1993. godine je doneo odluku o bratimljenju sa  grčkim gradom Janjina. Te godine je zvanična delegacija Požarevca prvi put posetila Janjinu, da bi iduće, 1994. godine, tokom uzvratne posete delegacije Janjine, u Požarevcu bio potpisan Protokol o saradnji Požarevca i Janjine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend