Lokalne vesti

„Glasaj za bebe!“ u Požarevcu

Građani od subote u Požarevcu mogu da potpišu peticiju za za ukidanje PDV-a na hranu, opremu i odeću za bebe, kao i ograničavanje trgovačkih marži na ove proizvode do 10 odsto.

Peticija se potpisuje u okviru akcije „Bitka za bebe”.

Akcija potpisivanja peticije trajaće do četvrtka, 8. marta.

Požarevljanka Slađana Marjanović ima desetomesečnu bebu. Kaže da su najosnovnije stvari koje su potrebne bebi preskupe za kućni budžet.

„Počev od pelena koje su najskuplje, a trebalo bi da budu najjeftinije. Gledam obuću za decu. Za nekog ko ima platu do 20.000 dinara, 5.000 da izdvoji za cipelice, to je mnogo. O ostalim stvarima da ne pričam. Kozmetika, krevetac kada se beba rodi i ostalo, to je katastrofa“, kaže ona.

U Požarevcu je postavljen štand na početku ulice Stari korzo, svakog dana od 10 do 18 sati.

U prva dva dana prikupljeno je više od 600 potpisa građana u Požarevcu.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend