Lokalne vesti

Godinu dana zatvora za podmetanja požara

Stefan Ivković (24) iz Mihajlovca kod Smedereva, osuđen je pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, zbog podmetanja požara u domaćinstvu Dragiše Stojkovića (60) iz Sirakova.

Ova pravosnažna presuda doneta je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, na osnovu sporazuma o priznanju krivice osumnjičenog. On se teretio da je, u noći između 1. i 2. septembra, u pomoćnom objektu oštećenog podmetnuo požar tako što je prolio benzin koji je doneo sa sobom i potom ga zapalio.

U požaru su izgorele tri tone kukuruza, 2,5 tone ječma, traktor, tri motorne testere i alat. Ukupna materijalna šteta procenjena je na oko dva miliona dinara. Osumnjičeni je uhapšen 5. septembra i, prilikom saslušanja, priznao je delo za koje se tereti – izazivanje opšte opasnosti, za koje je zakonom propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Oštećeni Stojković upućen je na građansku parnicu za naplatu pretrpljene štete.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend