Lokalne vesti

Godišnja dobit od revitalizacije 25 miliona €

TE KO Kostolac će kineski kredit od 293 miliona dolar moći da vraća gotovo u potpunosti iz dodatne snage dobijene revitalizacijom blokova.

Kostolac je sposoban da isprati vraćanje ovog kredita gotovo u celini, jer se očekuje dobit od najmanje 25 miliona evra godišnje iz ove dodatne snage blokova, kažu u ovom privrednom društvu.

Nakon revitalizacije blokova B1 i B2, Kostolac će dobiti još dodatnih 100 megavata, a ti blokovi će moći da rade punim kapacitetom najmanje narednih 20 godina.

Takođe će revitalizacijom Kostolca biti umanjena potrošnja uglja i povećano iskorišćenje energije.

Proizvodni i finansijski rezultati u prošloj godini u preduzeću Termoelektrane i kopovi „Kostolac“ najbolji su u istoriji tog preduzeća, s obzirom na to da je prebačena proizvodnja u svim sektorima za 20 odsto.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend