Lokalne vesti

Godišnjica IX srpske udarne brigade

Povodom obeležavanja 67. Godišnjice formiranja Devete srpske udarne brigade NOVJ u Gradskom zdanju je održan prijem, kojem su prisustvovali savetnik u ambasadi Ruske federacije u Beogradu Petar Frolov, predstavnici požarevačkog Garnizona i SUBNOR-a.

Domaćin prijema Načelnik Gradske uprave Požarevca Goran Milenkovic podsetio je na značaj borbi Devete srpske udarne brigade.

"To je bila prva naša jedinica koja se u II Svetskom ratu na Dunavu 13. septembra 1944. godine susrela sa jedinicama 3. Ukrajinskog fronta pod komandom legendarnog maršala Fjodora Tolbuhina, te potom nastavila zajedničke operacije uz pomoć sovjetske Crvene armije za oslobodjenje severoistočne Srbije, Beograda i Vojvodine. To su bile odlučujuće borbe dve bratske armije za konačno uništenje fašističkih snaga u kojima je palo mnogo hrabrih vojnika i komandanata. Ti herojski dani borbe ne mogu se zaboraviti i zato ih danas, zajedno sa našim prijateljima iz Ruske Federacije, sa visokim pijetetom i patriotizmom obeležavamo." kaže Milenković.

Gosti su sa predstavnicima lokalne samouprave položili vence na spomenik „Sloboda", a potom je u Centru za kulturu upriličen svečani susret boraca ove udarne brigade 23. Srpske divizije.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend