Lokalne vesti

Gorici Popović uručena „Žanka Stokić“

U prepunoj sali nacionalnog teatra danas je Gorici Popović na Velikoj sceni uručena nagrada "Žanka Stokić" - tako je ova vrsna glumica postala sedamnaesta dobitnica uglednog priznanja koje dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.

Svojim velikim glumačkim darom, kao i velikom posvećenošću pozorištu i filmu, u potpunosti je zaslužila priznanje koje nosi ime najmarkantnije glumice prve polovine prošlog veka, Žanke Stokić. Gorica je prefinjeno, sa merom i ukusom, a opet sebi svojstvenim šarmom i harizmom, ostvarila nezaboravne uloge – istakla je, između ostalog, u obrazloženju Radmila Živković, predsednica žirija koji je odluku doneo jednoglasno.

Živkovićeva je dodala da želi svim koleginicama da dobiju ovu veličanstvenu nagradu „kao dokaz da nisu uzaludno postojale u glumačkoj umetnosti“.

Teško je sa naše najstarije scene reći nešto novo, a da vas emocije ne savladaju. Zaista sam srećna i zahvalna. Ipak, zahvaljujući mojim gabaritima neću poleteti, a i „Žanka“ me čuva – našalila se dobitnica. – Drago mi je što mi je pripala ova nagrada i zbog mog deda-ujaka Ace Cvetkovića, člana Narodnog pozorišta, divnog glumca i komičara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend