Lokalne vesti

„Gospođin vir“ ima dobitnika

Dobitnik Književne nagrade „Gospođin vir“ za 2012.godinu je srpski pesnik Đorđe Nikolić za knjigu poezije „Vi niste od ovoga sveta“

To je naziv desete zbirke poezije Đorđa Nikolića, pesnika koji je pre više od 40 godina emigrirao u Ameriku.

Žiri za dodelu Književne nagrade radio je u sastavu: Aleksandar Lukić, Milisav Milenković  i Zoran M. Mandić .

Na konkurs za Književnu nagradu „Gospođin vir“ pristiglo preko pedeset naslova različitog izraza (knjige poezije, romani, esej, kratke priče). Od  tih naslova tridesetak zasluživalo da bude razmatrano za dodelu Književne nagrade, rekao je danas predsednik žirija Aleksandar Lukić.

Zanimljivo je da prošle godine Književna nagrada Gospođin vir nije dodeljena jer je žiri smatrao da nije bilo naslovi koji su ispunjavali kriterijume.

Đorđu Nikoliću pripašće povelja, skulptura (rad akademskog slikara Dragiše Miloševića) i novčana nagrada od 120.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend