Lokalne vesti

Grad će preuzeti Bambi park

U narednom periodu Bambi-Banat će gradu Požarevcu predati na korišćenje Bambi park čiji je veći deo poslednjih nekoliko godina bio zapušten. Gradonačelnik Požarevca izrazio je spremnost da predstavnici gradske uprave razgovaraju sa porodicom Milošević kako bi se i deo sa sportskim koji je ustupljen preduzeću Marka Miloševića vratio gradu.

Između Grada Požarevca i Bambi-Banata danas je potpisan protokol o saradnji koji je osnova za sporazum kojim će se u narednom periodu rešiti imovinsko-pravni odnosi.

Pored Bambi parka, gradu će biti vraćen i objekat nekadašnje "slatke kuće" u centru Požarevca.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da se "Bambilend" gradu biti predate bez naknade, s tim što će grad kupiti objekte koji se nalaze u parku.

"Bez naknade jer je grad poklonio zemljište kad se Bambi park gradio, s time što ćemo kupiti objekte koji se tu nalaze. S obzirom da Bambi duguje 700.000 dinara iz spora sa ‘slatkom kućom’, taj novac ćemo iskoristit kao kompenzaciju", kazao je on.

Drugi deo sporazuma odnosi se na uknjižbu parcela na kojima se nalazi "bambijeva" fabrika u Požarevcu. Grad će se uknjižiti na parcelama na parcelama koje se vode na pojedina gradska javna preduzeća što će Bambi-Banatu omogućiti da završi postupak legalizacije objekata.

"Izvršićemo konverziju u zemljišnim knjigama i nakon toga zaključiti ugovor o zakupu ili ugovor o kupoprodaji navedenih parcela kako bi Bambi mogao da dođe u mogućnost da izvrši legalizaciju objekata", naveo je gradonačelnik.

Bambi park su za vreme NATO bombardovanja gradili Holding "Bambi" i preduzeće "Madona" Marka Miloševića, na zemljištu koje je grad besplatno ustupio. Generalni direktor Bambi-Banata Miroslav Miletić objasnio je da je na prostoru od 2,5 hektara postoje dve zasebne celine i da Bambi-Banat sada gradu vraća svojih dva hektara.

"Tadašnja vrednost našeg dela Bambi parka bila je oko 700.000 nemačkih maraka. Mi to vodimo kao da je stoprocentno naša vrednost, ne ulazeći u vrednost dela objekta do nas. To su potpuno dve odvojene investicije. Od 2,5 hektara nama je u tom trtenutku pripalo 2 hektara zemlje koju sa zadovoljstvom vraćamo gradu", rekao je Miletić.  

Grad namerava da uradi čitav kompleks na kojem se nalazi sportska hala, bazen, bambi park i gradski fudbalski stadion, rekao je gradonačelnik Milosavljević dodajući da mu je namera da se kroz razgovore sa porodicom Milošević na sličan način izvrši povraćaj preostalog dela imovine.

"Sigurno ćemo ući u pregovore jer je to bilo davano na prodaju. Mi tada nismo imali novca za kupovinu ‘Bambilenda’ ali nam je namera da razgovaramo sa porodicom Milošević i izvršimo povraćaj te imovine. Da se dogovorimo na sličan način kao sa Bambijem", kazao je on.

Bambi park do danas je ostao jedan od simbola režima Slobodana Miloševića u Požarevcu i u to vreme predstavljao je turističku atrakciju u zemlji. Danas je park uglavnom zapušten, a objekti su u lošem stanju. Jedna od atrakcija, gusarski brod na suvom pre nekoliko godina je potpuno izgoreo u požaru.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend