Lokalne vesti

Grad dodelio novčane nagrade najboljim učenicima

Grad Požarevac je u maloj sali Centra za kulturu dodelio novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Vesna Pejić, član gradskog veća zadužena za prosvetu je rekla da je lokalna samouprava odlučila da ove godine nagrađuje i ekipne nagrade, pošto sve više ekipa osnovnih i srednjih škola osvaja jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

„Lokalna samouprava je ove godine donela odluku da se za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju dodeli 15 000 dinara, za drugo 14 000 dok za treće 13 000 dinara. Za osvojeno republičko takmičenje opredeljena je nagrada u iznosu od 12 000, za drugo 11 000 dok za treće mesto opredeljeno je 10 000 dinara. Nagrade će biti dodeljne učenicima i njihovim mentorima. Što se tiče ekipnih nagrada za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju opredeljeno je 30 000 dinara , za drugo 28 000 dok je za treće mesto opredeljeno 26 000 dinara. Ekipe koje su osvojile prvo mesto na republičkom takmičenju biće dodeljeno 24 000 dinara, za drugo 22 000, dok će treće mesto dobiti 20 000 dinara “ rekla je Vesna Pejić .

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika je rekao da se do rezultata iz bilo koje oblasti ne dolazi lako a vaši uspesi su najveći dokaz toga.

„Ove novčane nagrade imaju dvojako značenje, najpre da Vam pokažu da se vredan radi i talenat na kraju uvek isplate, a potom da imate u vidu da je Vaš uspeh izuzetno cenjen od ljudi koji vode ovaj grad.“ rekao je Pavlović.

Ukupno je dodeljeno 129 novčanih nagrada.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend