Lokalne vesti

Grad iznajmljuje binu za LJKI i Novu godinu

Četiri večeri tokom koje će se održavati koncerti u centru Požarevca za Ljubičevske konjičke igre i doček Nove 2020.godine na trgu su ono što možemo da očekujemo. Iako već ima binu u svom vlasništu (CZK), Grad Požarevac preko turističke organizacije iznajmljuje čitavu konstrukciju. U Turističkoj Boom 93 kažu da ta bina nije adekvatna za veća dešavanja.

Turistička organizacija Grada Požarevca nabavila je usluge postavljanja bine sa pratećom opremom za predstojeće Ljubičevske konjičke igre i doček nove 2020.godine. Bina bi trebalo da se koristi poslednja 4 dana avgusta i u novogodišnjoj noći na Trgu oslobođenja. Izvršenje ove usluge ugovoreno je sa firmom  „Skaj solušns“ iz Beograda za 1.200.000 dinara, bez PDV-a.  

Beogradska firma bila je jedini ponuđač, a ugovorena usluga je identična procenjenoj vrednosti u javnoj nabavci.

Grad, inače, već poseduje koncertnu binu dimenzija (10×8) koju je dobio 2018.godine preko programa prekogranične saradnje, doduše ne sa kompletnom opremom koja se traži u javnoj nabavci za LJKI i NG.

U gradskoj turističkoj organizaciji nam je rečeno da bina koja je dobijena iz IPA fondova EU programa prekogranične saradnje nije adekvatna za veće koncerte koji se organizuju za konjičke igre i doček i da može da posluži za manje manifestacije lokalnog karaktera.

U planu javnih nabavki Turističke organizacije Grada Požarevca za 2019.godinu, za doček Nove godine je predviđeno muzički program koji ne bi trebalo da košta budžet više od 750.000 dinara bez PDV-a za Novu Godinu, odnosno 8.333.334 dinara za Ljubičevske konjičke igre.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend