Lokalne vesti

Grad kupio invalidska kolica

Požarevljanki Marijani Perović lokalna samouprava kupila je električna invalidska kolica.

Marijana ima 27 godina i boluje od multiple skleroze.

Grad Požarevac izdvojio je 300.000 dinara za kupovinu ovog pomagala. Marijanu Perović danas je posetila zamenica gradonačelnika Vukica Vasić.

U Požarevcu je evidentirana 721 osoba sa invaliditetom. Vasić kaže da će grad nastojati da svakoj osobi kojoj je potrebna pomoć izađe u susret u zavisnosti od mogućnosti u budžetu.

Marijana Perović kaže da će zahvaljujući pomagalu koje je dobila od grada konačno moći da se samostalno kreće gradskim ulicama, što nije mogla sa kolicima koja je do sada koristila.

Marijana je po struci trgovac i do sada nije uspela da nađe posao. Zamenica gradonačelnika podsetila je da je  grad u budžetu za 2011.godinu predvideo oko 5 miliona dinara za zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa posebnim potrebama i dodala da je to prilika da Marijana i druge osobe koje dele sličan problem u narednoj godini dođu do zaposlenja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend