Lokalne vesti

Grad kupio pancire za policiju

Grad Požarevac je kupio deset pancira za pripadnike požarevačke policije u vrednosti oko miliom dinara, a danas je u gradskom zdanju izvršena njihova primopredaja.

Gradonačelnik Bane Spasović je rekao da su panciri kupljeni sredstvima grada i dodao da grad Požarevac odvaja određena sredstva za kupovinu opreme za pripadnike policije.

On je podsetio da je tokom prošle godine nabavljeno vozilo u vrednosti od 1,5 miliona dinara koje je kupljeno preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca.

„Ove godine je predviđena kupovina uređaja za test droge u vrednosti od 850.000 dinara, zatim opreme za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda od 250.000 dinara i određene informatičke opreme u vrednosti od 200.000 dinara, a sve za potrebe saobraćajne policije, tako da kada se pogleda ukupno će za ove namene biti odvojeno oko 1.300.000 dinara“, istakao je Spasović.

Budžetom za 2019. godinu  predviđena su sredstva u iznosu od 25 miliona dinara za nabavku specijalnog vozila za Vatrogasnu jedinicu.

Zlatan Svetozarević, načelnik odeljenja policije u Požarevcu je rekao da policijska profesija i obavljanje policijskih poslova svakodnevno sa sobom nose određene bezbednosne rizike po policijske službenike i dodao da će panciri dodatno poboljšati bezbednost pripadnika policije u Požarevcu i Kostolcu.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend