Lokalne vesti

Grad nabavlja konkurs za idejno rešenje uređenja Tabačke čaršije

Grad Požarevac je raspisao javnu nabavku za sprovođenje urbanističko arhitektonskog konkursa za izbor idejnog rešenja za buduću pešačku zonu u Tabačkoj čaršiji.

Za ovu uslugu grad je izdvojio nešto više od 1,2 miliona dinara bez PDV-a. U navedeni iznos, a na osnovu konkursne dokumentacije, nisu uključene nagrade autorima čije radove će Grad Požarevac otkupljivati.

Obaveze izvršioca biće da izradi program i propozicije konkursa, organizuje konkurs i izložbu radova (bez obezbeđivanja  prostora), ali da izradi katalog koji će biti štampan u 150 primeraka.

Požarevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji kompletni centralni deo još uvek nije pretvorio u pešačku zonu, iako je zatvaranje Tabačke čaršije za saobraćaj bilo predviđeno još 1989.godine.

Lokalna vlast na čijem čelu je bio Miodrag Milosavljević najavljivala je realizaciju ove ideje 2011.godine, ali nije uspela da je sprovede. Poslednjih nekoliko godina aktuelna vlast priča o preuređenju Tabačke čaršije. Podsećamo i da je u novembru 2016.godine održana prezentacija idejnih rešenja za urbanu rekonstrukciju Požarevca koje su izradili studenati, buduć urbanisti, arhitekate i pejzažne arhitekte sa beogradskih i novosadskih fakulteta.

Pomenuta rešenja uključivala su i uređenje Tabačke čaršije sa Trgom oslobođenja  prostor užeg centra grada.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend