Lokalne vesti

Grad nagradio prve bebe rođene u ovoj godini

Grad Požarevac je bebama koje su prve rođene u 2020. godini na teritoriji grada uručio poklon vaučere u iznosu od 40.000 dinara.

Kako je istakao Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave, grad svakom prvorođenom detetu, blizancima i trojkama poklanja vaučer od 40.000 dinara i poklon pakete.

„U 2019. godini uručeno je 1100 paketa, a za ovu namenu je iz budžeta izdvojeno 5,3 miliona dinara, dok je ove godine izdvojeno 5,5 miliona dinara. Takođe, svakom novorođenom detetu grad poklanja auto sedište“, kaže Simonović.

On je podsetio da grad subvencioniše boravak dece u državnim vrtićima, a od skoro i u privatnim.

Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice je rekao da je u prošloj godini bio 1001 porođaj, dok je za prvih 15 dana januara u porodilištu rođeno 25 beba.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend