Lokalne vesti

Grad najavljuje borbu protiv ambrozije

Svake godine koncentracija polena ambrozije u vazduhu u Požarevcu poveća se za četvrtinu. Gradonačelnik najavljuje borbu protiv ambrozije i kaže da će oni koji ne uništavaju ambroziju u svojim dvorištima i njivama biti kažnjavani.

Miodrag Milosavljević navodi da je formiran štab, donete mere i određeno 3 miliona za suzbijanje korova. Pola novca ide Požarevcu, 700 hiljada Kostolcu, a oko 900 hiljada biće utrošeno za propagandu.

Gradonačelnik kaže da će građani biti u obavezi da uništavaju ambroziju u svojim dvorištima i posedima. Ko to ne uradi biće kažnjen. Ostale površine odgovornost su grada.

U Požarevcu su prošle godine u čak 64 dana zabeležene visoke vrednosti polena alergenih biljaka u vazduhu. Visoke vrednosti ambrozije registrovane su tokom 25 dana. Polen ambrozije odgovoran za alergije kod 10 odsto staniovništva u konstantnom je porastu iz godine u godinu.

Štab za borbu protiv ambrozije sutra će u Centru za kulturu u 11 sati održati tribinu o štetnosti ambrozije. Organizatori kažu da je cilj da se podigne svest i motiviše stanovništvo za aktivniju ulogu u uništavanju ove alergene biljke.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend