Društvo Lokalne vesti Naše pare

Grad naručuje projekte za uređenje nekoliko ulica

U šest ulica u Požarevcu u planu je da se obnove ili izgrade novi kolovozi i trotoari. Međutim, za to ne postoje projekti. Lokalna samouprava sada nabavlja njihovu izradu za nešto manje od 1,6 miliona dinara, bez poreza.

Radi se o kolovozima i trotoarima u Zelengorskoj, Vojvode Stepe, Knićaninovoj, Kolubarskoj i Stanoja Glavaša, Tršćanskoj i Radovana Dragovića.

Javna nabavka za projekte je podeljena na 6 partija.

Projekati bi trebalo da se rade za rehabilitaciju trotoara i kolovoza u Zelengorskoj ulici (360 metara), Kolubarskoj i Stanoja Glavaša (535 metara) i Vojvode Stepe (360 metara).

Predviđene za rehabilitaciju kolovoza i izgradnju trotoara su Knićaninova (225 metara) i Tršćanska (tri kraka kod Medicine rada – 205 metara).

Rehabilitacija kolovoza bi mogla da se radi u ulici Radovana Dragovića, na brdu, u dužini od 910 metara.

Ukupna procenjena vrednost za sve partije u javnoj nabavci je 1.581.049,98 dinara bez PDV-a.

Novac za projektovanje je obezbeđen u budžetu za ovu godinu.

Najizvesnije je da bi radovi u ovim ulicama trebalo da budu predviđeni budžetom za narednu godinu, osim ukoliko se stvore preduslovi da u određenom trenutnku i projekti budu okončani i bude dovoljno novca da se rebalansom ove investicije nađu u planu za 2020.godinu.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend